Biologisch bestrijden met DCM Naturapy

Ziektes en insecten op planten voorkomen en bestrijden

DCM Naturapy zorgt voor duurzame oplossingen voor tuinproblemen volgens het motto: “Beter voorkomen dan genezen”. De Naturapy producten zijn voornamelijk preventieve middelen die de planten gaan versterken en die zorgen voor een betere groei en een gezondere plant. Hierdoor is de plant minder vatbaar voor ziektes en kan ze schimmelziekten beter verdragen. Het Naturapy gamma bevat uiteraard ook enkele curatieve middelen waarmee je ziekten zoals witziekte en bladvlekkenziekte efficiënt en doeltreffend kunt bestrijden op een biologische manier. Ook voor het bestrijden en voorkomen van insecten kan je rekenen op de producten van DCM Naturapy! Zo heb je lavameel. Een poeder van vulkanische oorsprong die zowel schimmels als insecten gaat bestrijden.

 

Brandnetelgier Ortie-protect tegen insecten | Naturapy

DCM brandnetelgier

Naturapy Ortie protect is een brandnetelgier concentraat dat ingezet kan worden voor het bestrijden en voorkomen van insecten in siertuin en moestuin. Brandnetelgier is 100% natuurlijk en bevat stikstof en ijzer wat zorgt voor extra sterke planten. Zo kan je op een biologische manier bladluizen en andere insecten weghouden van je planten terwijl je ze ook een voedingsboost geeft!

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen en biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

 

 

Kruidengier Herba-Protect meststof | Naturapy

 

Naturapy Herba Protect is een kruidengier mengsel op basis van 4 versterkende kruiden. Dit kruidengier wordt gebruikt als meststof voor moestuin siertuin en boomgaard. Herba protect bevat heermoes, varens, smeerwortel en brandnetel. De versterkende kruiden zijn rijk aan magnesium, ijzer, stikstof, kalium en andere nodige mineralen waardoor je groenten en planten beter resistent worden tegen ziekten en plagen. Gezonde planten belonen je met een rijke bloei, een mooi groene kleur en een rijke oogst!

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen en biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

 

 

Bruine zeep op planten voor bestrijden van insecten en ziekten | Naturapy

Bruine zeep op planten tegen insecten en ziekten

Naturapy Savon Protect is een mengsel van brandnetelgier en bruine zeep voor een volledige bescherming van al je planten. Bruine zeep verwijdert honingdauw en roetdauw op planten en zorgt voor een gezonde uitstraling. Hierdoor is het ook een geliefkoosd product voor kamerplanten en orchideeën. De brandnetelgier voorkomt en bestrijdt tal van insecten (bladluis, wolluis, dopluis,…) op planten. Bovendien is brandnetelgier rijk aan mineralen, ijzer en stikstof wat voor de planten een aangename extra is!

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen en biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie. 

 

 

Vitasilica Lavameel tegen luizen en schimmels | Naturapy

Naturapy Vitasilica is lavameel poeder die toepasbaar is tegen insecten en voorkomt ook de vorming van schimmels op planten door het lavameel op de planten te verstuiven. Lavameel is bovendien ook een bron van voedingsstoffen en mineralen die broodnodig zijn voor planten (o.a. mangaan, ijzer en magnesium). Je kan Vitasilica ook inwerken in de bodem om deze vruchtbaarder te maken en de structuur ervan te verbeteren. Lavameel is hierdoor één van de top oplossingen om een kleigrond te verluchten.
Lavameel heeft ook een hoog siliciumgehalte. Dit zorgt voor een verhoogde mobiliteit van fosfor en zorgt zo voor een betere inworteling en plantengroei.  

Lavameel tegen insecten?

Lavameel poeder kan je verstuiven op sierplanten, groenten en fruit- of sierbomen om insecten op een biologische manier te bestrijden. Dit poeder kruipt tussen de gewrichten van insecten en schuurt hevig door zijn scherpe kanten. De insecten kunnen / willen hierdoor niet meer bewegen en sterven. Dit in combinatie met het voedzame aspect en de schimmelwerende werking zorgt ervoor dat lavameel poeder een geliefd product is in de biologische teelt.
Opgelet: Lavameel poeder niet verstuiven in de nabijheid van bijen, hommels en andere nuttige insecten!

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen en biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

 

 

Tree shield boomstam wit schilderen met witkalk | Naturapy

Lavameel poeder tegen insecten
Tree shield is een bomenwitsel voor het witkalken (wit verven) van boomstammen. Het wit schilderen van boomstammen bij fruitbomen en sierbomen wordt gedaan om de bomen te beschermen tegen vorstscheuren in de winter en tegen zonnebrand in de zomer. Witkalken van de stam heeft bovendien ook zijn decoratieve charme! Naturapy Tree shield bestaat in 2 verpakkingen: één geschikt voor het wit schilderen van de stam met een kwast en één voor de stam wit te spuiten met een drukspuit.
 
Gebruik gewasbeschermingsmiddelen en biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.
 

 

Diaterrants poeder voor het bestrijden van mieren | Naturapy

Biologisch bestrijdingsmiddel mieren bloedluis zilvervisjes
Naturapy Diaterrants is een strooipoeder voor het bestrijden van o.a. mieren, zilvervisjes, vlooien, bloedluis en andere kruipende insecten. Dit 100% biologisch bestrijdingsmiddel werkt op basis van natuurlijk kiezelwier. Goed om te gebruiken in huis, in hokken of in de tuin.
 
Gebruik gewasbeschermingsmiddelen en biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

 

logo 

een divisie van

't Rozenland bvba

Heiplasweg 35
9340 Lede
Tel: 053 80 66 95

BE0456.151.210

 

Informatie

Nuttige insecten, zoals lieveheersbeestjes, roofkevers en roofmijten, zijn een natuurlijke en biologische manier om schadelijke insecten in je tuin te gaan bestrijden (bladluis, wolluis, spint, enz.). Voor het biologisch bestrijden van slakken, engerlingen, emelten en larven van taxuskever kan je dan weer gebruik maken van aaltjes (nematoden). Deze gaan enkel de schadelijke insecten

binnendringen en deze zo gaan bestrijden. Aaltjes en nuttige insecten zijn 100% natuurlijk en niet schadelijk voor mens, dier en milieu!

Je kan aaltjes (= nematoden) of andere nuttige insecten van Ecostyle hier bestellen en gratis aan huis laten leveren in België! Deze worden samen verzonden met een duidelijke handleiding met eenvoudige richtlijnen.

Meer informatie kan je hier vinden